donderdag 24 juni 2010

De vervuiler betaalt?

Neen, de mensen van goede wil betalen voor het kaf onder het koren, met pv's die uitgeschreven worden wegens sluikstorten als we (ook al is het gerechtvaardigd) even in opstand komen. Tegen OCT's die constant buiten gebruik zijn en moeten hersteld worden. Tegen OCT's die nog bovengronds en daardoor moeilijk te gebruiken zijn. Tegen OCT's die ouderen en gehandicapten in rolstoel niet kunnen gebruiken omdat ze omgeven zijn door hoge opstappen.

Waar zijn de hardwerkende mensen die vroeger ons vuil kwamen ophalen? Werkloos?!

Hoe verzamelen we ons vuil bij warm weer? Iedereen kent wel de geurtjes die dat met zich meebrengt. De mensen die dicht bij OCT's wonen kunnen daar dan nog meer van genieten.

De kleine vuilbakjes langs de straten zijn overvol en worden niet op tijd geledigd. Geen goede reclame voor de stad Lier! Wat denken de toeristen hiervan? Gaat de stad dan zichzelf beboeten op sluikstorten?

Wat kost de verplaatsing naar het containerpark aan de mensen die je willen helpen als je het zelf niet kunt? Het kost ons, Lierenaars, nu al, meer dan bij de aanvang, begin dit jaar.

Laat ons nu nog even ons best doen en de voordelen zoeken! We zijn tenslotte toch mensen van goede wil! Een appartementje? Een kleine woning? Een kleine tuin? Geen tuin? Waar blijven we dan met al dat sorteren?

Zak 1 - het restafval

Zak 2 - PMD

Zak 3 - eventueel incontinentie-materiaal (naar containerpark)

Zak 4 - de roze zak (niet verplicht, naar containerpark)

Doos 1 - het glas

Doos 2 - het papier

Het compostvat. Vind ik zelf wel OK, maar waar moet ik het zetten?

Jullie zien, ik doe m'n best, maar vind geen voordelen. Ik hou enorm van de natuur; verse groenten, bloemen, dieren. Ja zelfs van kippen, en ook al belonen die ons dan nog af en toe met een vers eitje, ik heb er geen plaats voor. Hoeveel van onze bestuursleden hebben kippen in hun tuin?

Laat het stadsbestuur nu ook eens even LOGISCH nadenken. Voor ons, Lierenaars, is 1+1 nog altijd 2 (of ben ik verkeerd?). Als het voor het stadsbestuur 3 is moeten ze maar zelf de problemen oplossen. Wij moeten dat niet doen, wij moeten niet voor hun fouten opdraaien.


Initiatiefneemster, geboren Schapenkop en inwoner van Lierke Plezierke, Lea

Vooral blijven :-), niet opgeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten